top of page

Nominacija za Slovenko leta 2014

 

Kot vsako leto je tudi v letu 2014 revija Jana organizirala izbor za Slovenko leta. Po dolgem prepričevanju je Irena kandidaturo sprejela.

 

Revija Jana pravi:

 

"Irena Rotar je ekonomistka z navdihujočim življenjskim slogom, ki ga zaznamujejo delo, vseživljenjsko učenje, vztrajnost, pogum in pozitiven pristop do vsega, česar se loti. In tega ni malo. V poklicnem življenju si kot vodja projekta Slovenske dobrote pri slovenskem trgovcu prizadeva potrošniku ponuditi čim več lokalno pridelane  hrane. V prostem času nesebično deli znanje na poligonu sonaravnih vrtov kot permakulturna svetovalka in v medijih ozavešča z najrazličnejšimi rešitvami za preživetje. Kot pobudnica akcije Oskrbimo Slovenijo si v Ekocivilni iniciativi Slovenije s  somišljeniki prizadeva za samooskrbo s hrano in energijo, za več zdravja, pravično ekonomijo, trajnostni razvoj in spoštovanje tradicije. Kot pobudnica Štafete semen pa je pripomogla, da so se na slovenska tla vrnila avtohtona tradicionalna semena. S svojo nalezljivo energijo je okužila že mnoge, ko jih bo dovolj, se nam za prihodnost Slovenije ne bo več treba bati."

 

 

Sama o kandidaturi pravi:

 

"Hvala za čestitke in dobre želje. Tu sem na predlog predlagateljev, ki menijo da je prav, da se sliši glas somišljenikov, ki si prizadevamo za slovenska semena, v Štafeti semen in za samooskrbo za sonaravno pridelano hrano brez GSO, za več zdravja, za spoštovanje tradicije za ohranjanje slovenske zemlje, slovenskih podjetij za nova znanja in povezovanja, za zavedanje, da smo odvisni od sebe in da vsak izmed soustvarja svojo in skupno prihodnost. Posredno na tak način predstavljam vse vas, ki se aktivirate tudi za druge. Morda na našo pot na tak način vzpodbudimo še koga. Vsako dejanje šteje."

 

Več o letošnjem "Cvetobru navdiha", kot so izbor poimenovali letos, in ostalih čudovitih ženskah, ki so del te zgodbe, najdete tukaj.

 

Irenin interviju v okviru projekta najdete tukaj.

 

Čestitke vsem nominirankam, zmagovalki ter hvala za vašo podporo in oddane glasove!

  Oj!

(star slovenski pozdrav, ki pomeni:

"Ostani zdrav, močan, pomlajen.)

bottom of page